Du är här

2011-01-09 - Hörnan
Lubos Bartecko är en av Niklas Sundströms nya lekkamrater. Foto: Håkan Nordström

Blogg: Hade klacken hamnat i fel hall?

En reklamsponsrad nationalsång, sex comebackande siffror och en pausorgie – så lyder innehållet när Hägglunds webbhörna tycker till om Modos segermatch mot Skellefteå.

För ett ögonblick trodde jag att tjejen som sjöng nationalsången hade fått fel text. Just när det var sångdags och röda mattan låg utrullad började nämligen en vacker sångröst att sjunga om Dina Försäkringar. Och nog för att det har höjts röster för ett byte av nationalsång, men att sälja ut den som ett arenanamn känns lite väl girigt.


***

Skellefteå sköt 6 skott i den första perioden – och om inte Tuomas Tarkki gjort sex frilägesräddningar hade det stått 1-6 i paus. Eller, nåja, så kändes det åtminstone. All heder åt den mannen.

***

Pausintervjuer blir inte sällan en orgie i klyschor. När Hasse Andersson ställer frågan ”var det viktigt att göra första målet?” och Niklas Sundström kontrar med orden ”Det är alltid roligt att göra första målet”… ja, då når klyschometern radioaktiva nivåer. Komiskt – men inte konstigt. Alla fräscha frågor och svar inom ishockeyn tog ju slut redan 1976.

***

Skellefteåklacken var stor och välklädd, men hade de verkligen koll på vart de hamnat? Deras favoritramsa för kvällen inleddes med landskampsvrålet ”Sverige, Sverige, fosterland!”.

***

Desto mer road var jag av Modos hejarklack, som efter slutsignalen vände sig till motståndarklacken och skanderade ”Vi ska på krogen och ni ska åka buss!”.

***

I sin ungdom kamperade 24:an Sundström ihop med Per Svartvadet och Andreas Salomonsson – en duo som då bar tröjnumren 22 och 23. Nu gör den sifferkombinationen succé på nytt, men denna gång med Bartecko och Nagy på varsin sida om Sundström. Tack gode hockeygud för dessa båda slovaker.

***

Matchens näst roligaste siffror:
7600.
Publiksnittet tar sig.

***

Matchens i särklass roligaste siffror:
3-1.
Tabelläget tar sig, det också.


Dela med dig av denna artikel på: