Du är här

2011-01-10 - Malin H

Eko för John Blund

I julklapp fick Leon nyttiga, nödvändiga saker som behövs till hans nya rum som han förhoppningsvis kan flytta in i slutet av februari. Bebisen kommer att ha sin spjälsäng inne hos oss så länge h*n ammar nattetid men jag vill att Leon ska flytta in i sitt rum innan bebisens ankomst så att han gör det för att det är en present till honom och att det är skojigt, inte för att han skuffas undan för att bebisen ska ta hans rum.

Eftersom det i vissa fall är dyrt med ekologiska saker, t.ex. madrasser, täcken och dylikt, så tänkte vi att Leon ska få en stor, riktig säng (min gamla) på en gång så att han kan ha den så länge han bor hemma. För oss känns det mer hållbart eftersom vi vill att våra barn ska sova på ekologiskt underlag. Vi kommer att bygga in hans säng, mer om detta då det är klart, så det finns ingen risk att han kommer att ramla ur sängen 'bara för att den är stor'.

Till min gamla säng behövdes en bäddmadrass samt ett eko-täcke och en eko-kudde. Vi är så nöjda med våra dinkelkuddar och Leon verkar gilla dem då han morgonmyser i vår säng om helgerna så han har fått en sådan. Då det kommer till täcke är Leon som jag - han blir otroligt varm då han sover men vill ändå mysa ner sig långt ner under täcket. Alltså passar ett tunnare sommartäcke perfekt till honom, även vintertid, eftersom han bara myser ner sig mer om han fryser. Vintertid sover han dessutom i långärmat och långbent samt att han vill ha strumpor på fötterna så han klarar sig utmärkt med det.
Leon har haft barnvarianten av detta täcke nu i över 2 års tid och det är fantastiskt!

Detta har vi köpt från Näva Ekotextil, ett underbart ställe vi ofta beställer saker från - alltid med lika snabb leverans, trevligt bemötande och hög kvalitet på sina varor!

Dela med dig av denna artikel på: