Anna K

Fuskbyggarna

När jag ser det programmet får jag verkligen en klump i magen.
Vi (jag och maken) har en dröm om att en dag kunna bygga vårt alldeles egna hus, på en tomt och plats vi verkligen vill bo på. Drömhuset med stort D. Eller, bygga själva ska vi inte, vi måste givetvis ta hjälp, men vi vill kunna välja allt från interiör, exteriör, planlösning osv. 

I kväll såg jag programmet som får en att vilja ge upp sina drömmar. Dessa stackars människor, som antagligen satsat det mesta av sina pengar i detta bygge, tagit stora stora lån och gjort antagligen den största investeringen någonsin i sitt liv, får bo i ett hus med mindre och större brister som ibland är direkt farliga dessutom. Byggfirman hävdar att dom gjort allt rätt, men ändå är det feltalet brister. Även om man kan säga att det trots allt "bara" är pengar det handlar om (kunde ju givetvis vara jobbigare om man inte har hälsan helt i behåll), måste det kännas fruktansvärt jobbigt. För trots allt är ju ett fungerande hem så himla viktigt (åtminstone för mig) och att de dessutom kanske fått flera extrakostnader i samband med detta och till följd en mindre stabil ekonomi, måste vara oerhört tungt. Har man anlitat hantverkare litar man ju på att dom kan sin sak och att det blir rätt. 

Ja som sagt, när jag sett det programmet vill jag aldrig bygga ett eget hus. Rädslan för att hamna i en sådan situation är stor. Men å andra sidan, det sista man gör är väl att ge upp drömmar och hopp, så jag tänker nog fortsätta drömma trots allt. För drömma kostar ju absolut ingenting. 
Publicerat