Modo Hockey

Modo på slutspelsplats efter ny seger

Modo tog på torsdagskvällen en väldigt viktig seger hemma mot Brynäs och gick på så vis upp på slutspelsplats.

Matchen fick en väldigt sömnig inledning helt utan underhållning. Matchens första skott kom 5.58 in i perioden genom Hannu Pikkarainen, ett skott som letade sig in bakom en skymd och chanslös Thomas Greiss i Brynäsmålet.

Efter målet hade Modo flera bud på att utöka ledningen, men det ville sig inte riktigt. Istället blev det Brynäs som fick matchens nästa mål när klockan stod på 11.32 när Sebastian Lauritzen helt omarkerad kunde prickskjuta in kvitteringsmålet bakom Tuomas Tarkki.

Den första perioden såg länge ut att sluta 1-1, men Mattias Timander ville annat. När endast två sekunder återstod av den första perioden kvitterade han med ett slagskott från blålinjen.

- Vi spelar inte riktigt bra, vi kan mycket bättre. Men att vi leder med 2-1 är ändå bra, säger Ole-Kristian Tollefsen efter den första perioden.

Modo gick på knock

I den andra perioden hade inte Brynäs en chans att stå emot hemmalaget som utökade ledningen per omgående. Efter 54 sekunder Byron Ritchie utöka ledningen till 3-1, vackert framspelad av Morten Madsen.

Mitt i perioden kom nästa mål, denna gång hette målskytten Ladislav Nagy som med ett mäktigt slagskott utökade ledningen till 4-1.

Med lite knappt två minuter kvar av perioden utökade Robert Rosén ytterligare efter ett riktigt fint klapp klapp-spel där Nicklas Danielsson serverade Rosén som bara hade att lägga pucken i öppen bur.

Anstormningen uteblev

I den tredje perioden hade man förväntat sig ett desperat bortalag i jakten på reduceringsmål. Istället såg man oväntat bleka ut, och Modo hade inga som helst problem att försvara sin ledning. Slutsiffrorna blev till slut 6-1 efter att Per-Åge Skröder fastställt slutresultatet.

Modo–Brynäs 6–1 (2–1, 3–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.58) Hannu Pikkarainen (Anders Eriksson, Ladislav Nagy) spel fem mot fyra, 1–1 (11.32) Sebastian Lauritzen (Jonas Nordquist, Jonathan Carlsson), 2–1 (19.58) Mattias Timander (Nicklas Danielsson, Hans Jonsson).

Andra perioden: 3–1 (0.54) Byron Ritchie (Morten Madsen, Hannu Pikkarainen), 4–1 (10.45) Ladislav Nagy (Per Hållberg, Lubos Bartecko), 5–1 (18.16) Robert Rosén (Nicklas Danielsson, Per–Åge Skröder) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–1 (13.08) Per–Åge Skröder (Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra.

Skott: 26–24 (6–5, 15–8, 5–11).

Utv, Modo: 6x2. Brynäs: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm, Mikael Nord, Arboga.

Publik: 5 679.