Evenemang

Rymdshow med esteterna

Kolla här när Nolaskolans dans- och musikesteter tränar inför årets stora show, som visas i Nolan nu på onsdag 19 januari.

Ta lite Kenny Starfighter, en smula Austin Powers, lägg till några zombies och mixa med Liftarens guide till galaxen – då har du ungefär innehållet i Nolaesteternas nya show.

Scenisk musikproduktion är en kurs på Nolaskolan som musik- och dansesteterna läser och varje år sätts en stor föreställning upp som visas för både högstadie- och gymnasieelever, samt för allmänheten.

Nu till veckan är det dags då esteteleverna ger showen ”Mot oändligheten och så vidare”.

– Jorden har drabbats av svininfluensa och rymdvarelser har skickat ett vaccin. Men om man tar vaccinet förvandlas man till zombie, berättar musikesteten Elin Näslund, och klasskompisen Edvin Näslund fortsätter:

– En grupp astronauter skickas ut för att hitta ett botemedel som finns någonstans i rymden, hoppas de. Under uppdraget träffar de många märkliga varelser.

Högstadie- och gymnasieelever har bjudits in för att se föreställningen nu till veckan och på onsdag kväll klockan 19.00 ges en offentlig föreställning.

Här kan du se ett klipp från en av repetitionerna när esteterna framför David Bowies ”Life on mars”. Ha överseende för den mediokra ljudkvalitén, vi lovar att det låter betydligt bättre när esteterna har sin show till veckan.

 

 

Publicerat