Du är här

2011-01-20 - Malin H
Välj alltid choklad av hög kvalitet de gånger de utgör en så pass viktig del av innehållet. Som i detta fall!

Mintchokladkaka

Jag älskar choklad och i kombination med mint blir det helt enkelt oemotståndligt!

Denna goda kaka/paj gör alltid succé då vi bjuder på den och nu tror jag att jag har hitta motsvarande till en långpanna! :)

Häng på!

Mintkaka, 25 bitar, 175°

400 gr. smör *
2 dl. socker *
2 dl. farinsocker
6 äggulor * (spara vitorna!)
2 msk. vatten
9 dl. siktat dinkel *
1 tsk. salt *
2 tsk. bakpulver
½ tsk. bikarbonat
400 gr. mörk choklad *
1 ½ tsk. pepparmintolja

6 äggvitor *
5 dl. socker *

Sätt ugnen på 175°. Rör smör pch socker mjukt och poröst. Blanda i farinsocker, äggulor, vatten, mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.

Tryck ut degen/smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Hacka chokladen, blanda runt med pepparmintoljan och fördela på degen i långpannan.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Bred över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min. i 175°.

Skär kakan i rutor först då den svalnat helt.

Dela med dig av denna artikel på: