Denna goda kaka/paj gör alltid succé då vi bjuder på den och nu tror jag att jag har hitta motsvarande till en långpanna! :)
Häng på!
Mintkaka, 25 bitar, 175°
400 gr. smör *
2 dl. socker *
2 dl. farinsocker
6 äggulor * (spara vitorna!)
2 msk. vatten
9 dl. siktat dinkel *
1 tsk. salt *
2 tsk. bakpulver
½ tsk. bikarbonat
400 gr. mörk choklad *
1 ½ tsk. pepparmintolja
6 äggvitor *
5 dl. socker *
Sätt ugnen på 175°. Rör smör pch socker mjukt och poröst. Blanda i farinsocker, äggulor, vatten, mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.
Tryck ut degen/smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Hacka chokladen, blanda runt med pepparmintoljan och fördela på degen i långpannan.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Bred över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min. i 175°.
Skär kakan i rutor först då den svalnat helt.