Du är här

2011-01-22 - Malin H

Från blond till illröd men fortfarande eko!

Nu kan man inte bara färga och klippa sig eko hos Therés på Gracilis, man kan också få de mest extrema färgerna på sitt hår - utan att ge avkall på ekologiska tänket!

 

Igår var det så dags att säga adjöss till det bleka ekohår som varit jag de senaste månaderna och vinka in våren i nya, eldiga färgskalor!

Hos Therés som är Öviks eminenta ekofrisör finns en massa spännande, glada, ekosnälla färger att välja mellan. Vad sägs om gult eller grönt? Eller kanske knallcerise eller blått? ;)

Då jag provat både orange och turkosblå (inte samtidigt!)  som hårmodell för Wella för en herrans massa år sedan och var på studentbalen i knallcerise så valde jag något lite mer neutralt; knallrött!

Färgen jobbar med minus- och plusladdningar och sitter därför som berget trots att den är både ammoniak- och väteperodxidfri. Och ångrar man sig, ja då sätter man i ett schampo som endera tillför mer plus eller mer minus beroende på färgens utgångsläge så dras den ur. Visst är det läckert att detta går att göra på ett eko-snällt sätt?

 

Jag minns då jag som ung direkt efter gymnasiet besökte Camden Markets med min kusin som då var bosatt i just London och förstulet sneglade på de i princip dödskallemärkta innehållsförteckningarna på alla 'coola och fräcka' hårfäger med punkstuk. Nu känns de helt plötsligt inte så långt borta, men jag känner mig istället väldigt mycket för gammal! ;)

Dock får ni hålla era hästar tills tisdag eftersom min kraftiga hårkvalité i samarbete med mängden hår (knasig kombination) som vanligt gör att allt tar lite längre tid. Så vi hann inte riktigt uppnå den effekt vi ville eftersom Therés har kunder på kö. Men en liten sneak peak får ni, OK?

Vad tycks?


Dela med dig av denna artikel på: