Utställning

K.E.P.S. skildrar naturen

Ett nytt konstnärskollektiv presenterar sig i Möjligheternas hus i Bjästa nu under helgen. Vernissage är det i kväll, fredag, för Örjan Östlund, Jeff Lindahl och Owe Egon Grandics.

De kallar sig för K.E.P.S. och kommer till sommaren att ställa ut på Skule Naturum under tema skogen. Men redan nu i helgen, med start i kväll, kan man se vad de tre konstnärerna bjuder på tillsammans när de visar upp sina alster hos Bjästa Konstförening.

– Konstvärlden är ofta pretentiös och vi ville prova att nå ut på ett annat sätt. Vi drog igång för att vi känner att det vi håller på med är så otroligt roligt, berättar Owe Egon Grandics, konst- och smyckeskonstnär i Nordingrå som också, tillsammans med sin fru, driver vandrarhemmet på Högbonden.

– För mig är det roligt att få samarbeta med de gamla rävarna Örjan och Jeff. De ställde ju ut redan innan jag föddes och det känns underbart att de vill leka med mig. Vi är tre skildrare av naturen, fast på olika sätt, och vi tror att det här samarbetet kan lyfta oss. Kombinationen med vi tre tillsammans kan bli väldigt intressant.

Efter utställningen i Möjligheternas hus i Bjästa den här helgen och sommarens utställning på Skule Naturum kan det bli en visning utomlands.

– Vi har en känning i Amerika som vi tänkte kolla upp, säger Owe Egon Grandics.


Publicerat