Du är här

2011-01-27 - Pia M

Om att resa ensam

Bara några timmar kvar av nedräkningen ... .

Enligt den bokningsbekräftelse från Y-buss som min sambo "Dr K" alldeles nyss skrev ut, startar årets första semesterresa klockan 22.10 denna kväll. Om fem timmar, om man ska använda sig av cirka-tider, och dessa kvarvarande timmar har jag inte använda till något annat än att smånervöst vandra fram och tillbaka i lägenheten. Resfeber är vad jag drabbats av, och utan tvekan är den av den lite kraftigare sorten.

 

Som jag tidigare berättat så har jag hunnit besöka Thai-landet ett par gånger  under åren vi bodde i Danmark. Ibland har jag haft sällskap med mig, andra gånger har jag rest ensam. Denna gång blir min första ensamresa på över ett år, och det är nog på grund av det som pirrigheten inför färden känns extra stor. Att jag klarar mig utanför Örnsköldsviks och Umeås stadsgränser är jag fullkomligt övertygad om, det är inte där det sitter, snarare "oroar" jag mig mera för ...

... just den där ensamhetsbiten. Vad ska jag sysselsätta mig med under dagarna, vad kommer folk att tro - att jag inte har några kompisar, och kommer jag att vara den enda kvinnan som sitter vid bardisken utan något annat sällskap än en färggrann paraplydrink?

 

Kanske är det så att jag är lite för grabbig av mig. Jag tycker om tunga fordon, snabba bilar och om möjligt, ännu snabbare pengar (som fortfarande lyser med sin frånvaro). Lite skämtsamt brukar jag hänvisa till mina på tok alldeles för höga testosteronhalter i blodet, gångerna då mitt bristande intresse för matlagning samt handarbeten ifrågasätts. liksom. Att de även är anledningen till att jag oftast känner mig lite rotlös och mår bra av att inte sitta för länge på ett och samma ställe. En halvbra förklaring till varför jag väljer att inte dela hotellrum med någon annan.

 

Nu kom jag ifrån ämnet. Inte helt ovanligt.

Jag funderade på det här med ensamresandet. På hur många som frivilligt väljer att göra som jag eller som av kompisbrist tvingas till det, och hur stort antalet kvinnor är jämfört med antalet män. Finns det några skillnader i semesterlängden samt aktiviteterna åt för de olika könen och ... tjaa ... vad hittar folk egentligen på under dagarna när de tvingas komma på varenda grej att göra alldeles själv?


 

Jag har personligen inte planerat in några "måsten" alls. Ridit elefant har jag redan gjort, likaså har jag besökt de där ställen som man bara måste besöka. Att röra på mig och äta nyttigt har jag däremot haft vissa funderingar på, och fotografera har jag tänkt göra mycket och ofta. Sola och bada och ta det lugnt är min plan, och tack vare att jag fortfarande efter förra besöket på Håkans Bar är rädd för starka drinkar så blir ingen mera förvånad än jag själv ifall jag råkar hitta mig själv på en bar.


 

Men vi får väl se. Jag bidrar med min del till ensamresandestatistiken genom att blogga när jag råkar komma åt ett internet ... och ...

... genom-elak som jag är, passar jag på att avsluta inlägget med en inofficiell väderleksraport: Det har idag varit hela 33 grader varmt i landet dit jag ska!! Med de orden vill jag önska alla mina vänner, kollegor och läsare en mycket trevlig fortsättning på denna snörika februari ;)

Dela med dig av denna artikel på: