Du är här

2011-01-28 - Hörnan
Charlie Söderberg fyllde föreläsningssalen Pinassen till brädden på torsdagseftermiddagen. Foto: Håkan Nordström

Blogg: Charlie om Lyxfällans motsats

Denna vecka kör Hägglunds webbhörna hårt på att trakassera kända namn med dumma frågor. Här kommer fyra till Charlie Söderberg, som på torsdagen intog Pinassen med en föreläsning anordnad av Nyföretagarcentrum.

Charlie, du har just avslutat en tretimmars föreläsning om vägen till ett rikare liv. Först och främst, hur skötte sig publiken?
– Jag ser alltid stämningen bland publiken som mitt ansvar, men jag älskar att komma uppåt landet och föreläsa. Här finns en ödmjukhet inför möjligheterna, och det skapar en mycket mer positiv känsla. Jag tycker att det kändes väldigt bra här i dag.

Du är ju stark förknippad med programmet Lyxfällan – men finns det inte en snålfälla också?
– Det finns det kanske, om fällan är att glömma skillnaden mellan att ha pengar och att verkligen vara rik. Äkta rikedom handlar om att må bra och ha både tid och pengar i tillräcklig mängd. Att till varje pris öka sitt sparande på bekostnad av välmåendet är att gå i en slags snålfälla.

Hur väl stämmer påståendet att alla kan bli rika? Menar man inte i själva verket att vem som helst kan bli rik – men att alla aldrig kan bli det samtidigt?
– Alla kan bli rikare, men visst är det en utopi att skapa ett samhälle där alla har ett överflöd på resurser. Det förstår jag också. Det jag vill göra är att ge var och en verktyg som de kan använda för att nå upp till sin egen potential.

Salen var fullsatt och Nyföretagarcentrum hade fått tacka nej till 100 personer. Lutar det inte åt att det krävs en snar comeback här i staden för din del?
– (Skratt). Vi får se. I min egen rikedom slår jag vakt om min tid och ser till att prioritera familjen mer, men det är förstås inte omöjligt att jag kommer tillbaka. Jag hade väldigt trevligt här i dag.

Mer om själva föreläsningen kan du läsa här på webben 7 under fredagen.

Dela med dig av denna artikel på: