Du är här

2011-01-31 - Malin H
Kockan i köket måste alltid provsmaka, speciellt då det är gott! ;)

Lyckobackens gulasch

Inspirerad av en gulasch som åts vid mer speciella tillfällen i mitt barndomshem komponerades denna vegetariska gulasch ihop i fredags. Så fruktansvärt god att ni bara MÅSTE testa den!

Gulasch, 4 - 6 port.

1 påse quornstrimlor (de mörkare)
1 påse Hälsans kök vegetariska 'baconbitar'
2 dm. finhackad purjolök *
2 gula lökar *
3 vitlöksklyftor *
10 körsbärstomater *
250 gr. urkärnade oliver *
1 grön paprika *
5 dl. grädde *
1 dl. soja *
1 msk. timjan *
1 msk. paprikapulver *
1 tsk. chilipulver *
salt *, peppar *, chiliflakes

Bryn quornköttet' i en stekpanna med smör tills det fått färg. Krydda med grillkrydda * och fräs ner ½ dl. av sojan. I en separat stekpanna (typ sauteuse) bryns baconet som sedan blandas ner i pannan med qournstrimlorna. Häll ner oliverna i den pannan och blanda om och rör ner 2 ½ dl. av grädden. Dela tomaterna i fjärdedelar och rör ner dem, låt detta småputtra på svag värme.

 

Stek all lök tillsammans med paprika i pannan där baconet stektes så får allt fin smak. Häll över det i den andra pannan. Tillsätt resterande 2 ½ dl. grädde, resterande ½ dl. soja och smaka av med alla kryddor. Grytan görs med fördel ett par timmar innan servering för att få stå och 'musta till sig' innan man sedan bara värmer upp den. Känns den för tjock innan servering kan man späda ut den med lite mjölk (havremjölk fungerar utmärkt!) i samband med uppvärmningen.

 

Servera med kokt jasminris och en klick crème fraiche! :P

Vi köper extremt sällan halv- eller helfabrikat men ibland blir jag så sugen på köttsubstitut att jag bara är tvungen, och tro mig då jag säger att vi inte gjort denna gryta för sista gången! ;)

Dela med dig av denna artikel på: