Du är här

2011-02-03 - Teater
Lennart R Svensson, i mitten, har regisserat Teaterspegeln. Foto: Håkan Nordström

Alla var där

Teaterspegeln drar igång årets fars nu på lördag efter att ha drillats hårt av teaterproffset Lennart R Svensson.

Återigen har teaterproffset Lennart R Svensson regisserat amatörskådespelarna i Teaterspegeln. Ett grepp som borgar för att årets fars ”Alla var där” blir riktigt underhållande. nu på lördag, 5 februari, är det premiär på Gnistan.

Under flera år har Teaterspegeln haft hjälp av Lennart R Svensson, ett riktigt proffs på skådespeleri och regi. Till en början enbart för att sätta de olika karaktärerna i föreställningarna men i fjol regisserade han för första gången hela farsen – vilket han också gjort i år.

– Det är en ynnest att få jobba med så bra material. Teaterspegeln består av fantastisk underbara människor. De är roliga, hängivna och ödmjuka, bodde jag här skulle de tvingas umgås med mig varje helg, säger Lennart R Svensson som verkligen älskar att lära ut.

– Jag har alltid, ända sedan jag var på scenskolan, tyckt att det varit roligt med regi. Jag har också en folkbildare i mig och jag tycker att den här positionen är rolig, att lära ut saker roar mig.

Årets fars ”Alla var här” heter i original ”Anyone for breakfast” och är skriven av britten Derek Benfield och är en otrohetshistoria där alla var där när de inte skulle vara där – i varje fall inte samtidigt.

– Jag ställer samma höga krav som jag gör på professionella skådespelare och det är roligt att se hur långt jag kan driva dem. Och roligt se hur de växer i den här uppgiften, säger Lennart som ännu inte har sett en färdig föreställning live.

– Vi får väl se om det blir av. Jag tror inte alla i ensemblen vill det, säger han med glimten i ögat.

– De ska visst ha en omröstning när jag åkt för att se om jag ska få vara med. Men en sak kan jag säga, jag skulle vara oerhört frustrerad resten av mitt liv om de valde en annan regissör och förmodligen skulle jag aldrig sätta min fot i Ö-vik igen.


Alla var där

Premiär lördag 5 februari 17.00 på Folkets Hus Gnistan i Gullänget. Därefter spelar Teaterspegeln 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 och 27 februari samt 4 och 5 mars.

17.00 på söndagar, 19.00 på fredagar, 15.00 och 19.30 på lördagar. Föreställningen är cirka 2 timmar och 20 minuter inklusive fikapaus.Dela med dig av denna artikel på: