Du är här

2011-02-08 - Malin H

Jämförelser och paralleller

Ni är en del som frågat efter mitt förlossningsbrev eftersom jag lovade att publicera det. Jag tänkte faktiskt vänta tills dagen efter den dag Leon föddes med att publicera det. Som för att fira att vi passerat Dagen C i väntan på Dagen D liksom.

Ni får med andra ord ge er till tåls till vecka 32 + 3 eftersom han tittade ut i 32 + 2. Men då kommer det som ett brev på posten här på bloggen, jag lovar! ;)

Tills vidare tänkte jag dra några paralleller eller se om jag kan hitta olikheter mellan denna graviditet och då jag väntade Leon. Jag tycker själv att bortsett från det faktum att det även denna gång är en bebis i magen så är inget sig likt. Det är väl kanske därför vi känner oss så säkra på att det huserar en liten tjej där inne?

Leon

- jag blödde hela graviditeten
- jag kräktes ca. 5 ggr. innan jag plussade på stickan
- jag förstod innan vi plussade att vi skulle ha barn
- jag var övertygad från dag 1 att det var en pojke där inne
- jag försökte göra allt rätt från början; höll världens koll på allt man skulle äta, försåg mig med en massa tillskott och vek bebiskläder från v. 12
- jag hade halvdana värden hela graviditeten
- jag var supersäker på att bebisen skulle komma för tidigt (kanske därför jag laddade för allt i så god tid?)

Kringlan

- jag har inte blött något
- jag kräktes 5 ggr./dag fram till v. 16
- jag hade ingen aning om att jag var med barn mer än att jag varit med på försöken ;) Kände mig inte alls gravid på något sätt.
- jag har varit övertygad från dag 1 att det är en tjej där inne
- jag har fortfarande inte packat fram Leons gamla kläder, jag är inte lika manisk med vad jag äter och jag tar inga andra tillskott än Blutsaft.
- jag har haft kanonbra värden hela graviditeten
- jag är säker på att vi slipper en prematur denna gång (kanske därför jag ännu inte ens börjat träna Annas profylax?)

Det enda som egentligen stämmer med båda gångerna är de helvetiska foglossningarna och sammandragningarna. Och det faktum att det då bodde ett Krypet i mage och att det nu bor en Kringlan där!

Ni som fått flera barn, har era graviditeter varit lika olika som mina?

Dela med dig av denna artikel på: