Du är här

2011-02-09 - Malin H

Tappad på flaska

I vanliga plastnappflaskor döljs diverse gifter som frigörs speciellt vid uppvärmning. Det är synd och skam att inte Sverige hakat på Danmark och utfärdat ett förbud på dessa!

Ekokul har fått in de snygga flaskorna från Lifefactory till sitt sortiment med babyartiklar!

De är fria från bisphenol, ftalater och PVC. Flaskan är gjord av glas och omges av ett skönt silikonhöljesom också skyddar flaskan. Allt kan också stoppas i frysen, då glaset och silikonen tål både hetta och kyla. Flaskorna finns i två storlekar, 118 ml. och 260 ml.

Pris från 130 :-

 

Vi hade en nappflaska i glas till Leon som vi var nöjda med men som han vägrade ta. Jag tror att han helt enkelt kände att har man kämpat i 5 veckors tid, 8 ggr/dygn, för att orka äta direkt från fabriken Titt factory ;) så ska man inte förvägras den mer! :P Vi köpte dock en bra pump som jag hoppas kunna använda till Kringlan då jag hoppas att h*n ska vilja ta flaskan ibland. Jag är ingen som vill pumpa ur nattetid och så för att 'slippa amma' men ibland är det ju bra om man kan få någon annan att ge om man ska iväg på saker ensam. Speciellt eftersom jag vill amma Kringlan lika länge som med Leon - dvs. tills h*n känner sig redo att sluta.

Vi ska få testa en sådan flaska från Lifefactory och Ekokul och det ska bli spännande. Kanske är det annorlunda med denna modell? Leon fick välja färg och han valde orange eller lila så vi får se vad som kommer i paketet. Vi tog den större modellen eftersom då är man garderad direkt från start och slipper köpa en större storlek senare.

Dela med dig av denna artikel på: