Politik

Emil Källström: Nu formar vi centerpolitiken

Centerpartiet är just nu inne i ett förnyelseskede där partiets politik ska utvecklas och förnyas med sikte på valet 2014.
En milstolpe längs vägen blir partistämman i Åre i september i år. Nu har fem processgrupper formats för att forma den nya politiken inom bland annat jämställdhet, integration, välfärd, miljö och tillväxt.

Västernorrlands riksdagsledamot för Centerpartiet, Emil Källström, sitter med i gruppen för tillväxtfrågor.

– Det är en mycket hedrande och spännande utmaning, säger Emil Källström. Vi jobbar nu under parollen "Förnya Sverige" och det är precis vad vi ska göra. Att få vara med och forma politiken i en av mina hjärtefrågor, förutsättningarna för tillväxt i hela landet, känns kanon.

Arbetet inleds med att processgrupperna genomför studiebesök, diskussionskvällar och dylikt för att lyssna in från medlemmar och väljare hur man uppfattar centerpolitiken och hur den bör utvecklas. I ett andra skede ska förslag formuleras och presenteras till centerstämman.

– Nu är det fullt fokus på kommunikation. Via personliga möten, samtal och i sociala medier. Här finns alla möjligheter för den intresserade att vara med och påverka, fortsätter Emil Källström.

Centerpartiets nyligen presenterade eftervalsanalys var mycket tydlig med att partiets framtid ligger i att bli mer av ett heltäckande värderingsburet parti och mindre av ett intresseparti för vissa grupper och politikområden.

– Vi har en rejäl hemläxa att göra men också mycket stor potential om vi klarar det jobbet" avslutar Emil Källström. "Sverige och inte minst Norrland behöver grön, frihetlig politik som försvarar människan mot systemen och som ger folk och företag möjligheter att växa.


Publicerat