Anna K

Våtservetter

Våtservetter - praktiskt och smidigt eller farligt..?
Häromdagen efterlyste jag via Facebook tips på hur man tar bort kritfärg på möbler lättast (tänk så enkelt det är nu med alla sociala medier numera, en snabb fråga sen har man fått flera olika svar på en kort stund).
Jag fick bland annat tips på att testa med smör, en speciell miljösvamp som tar bort allt möjligt konstigt, och sen våtservetter. Av smidighetsskäl testade jag med våtservetter, det enda jag hade hemma förutom smör som kändes lite kladdigt. Jag gnuggade lite och all färg var borta på en kort stund, perfekt! Våtservetter funkar verkligen till det mesta. 

Men det får ju mig att fundera på vad som egentligen är i dom där servetterna. Det tar bort allt möjligt har jag upptäckt, bättre än en vanlig disktrasa med diskmedel till exempel, och dessa servetter använder jag för att torka min son i rumpan med! Kan det verkligen vara bra för huden till exempel? Självklart finns det andra sätt att torka barn på, tvättlappar (både engångs och sånna man kan tvätta), men jag får erkänna att jag blivit lite lat och har den sista tiden bara använt mig bara av våtservetter. 

Mitt samvete säger mig att jag nog borde sluta med våtservetter på en gång, men jag är nog rädd att jag kommer fortsätta köpa dom när jag handlar. För trots allt tycker jag det är praktiskt och smidigt, speciellt om man ska iväg. En kompromiss kanske: hemma är enbart tvättlappar, men okej om man åker iväg..?

Ni andra med små barn, vad använder ni?
Publicerat