Malin H

Lördagsfunderingar

Idag vaknade vi till en vintervitt och soligt landskap med - 30°. Vackert men trist eftersom det idag både är ett rally på 'vår väg' som går av stapeln samt ett lokalt skidlopp.

Det känns som om båda får svikande antal både deltagare och publik pga. kylan.

Jag slås av tanken hur tacksam man kan bli över att få sova en natt utan alltför mycket ont (i och för sig med hjälp av 40 000 kuddar men ändock), en glad son som sovit natten igenom (trots fullmåne) och som kl. 05 ville komma till oss (på helgerna gör han det, inte annars) i vår säng. Där låg vi alla och mös i ca. 5 min. medan pelletskaminen gick för fulla muggar, under varma täcken med gosiga vovvar, och efter de 5 min. sov vi alla som snarkande barn, jag med Leons hand på min kind, tills klockan blev halv åtta. Tack! Då vaknade jag av en liten klapp på kinden och någon som sa: 'Mamma! Leijas diddi?' med viskande röst. Då vi hittade snuttefilten pussades vi en massa och bebis kickade igång i magen. Då var jag som allra lyckligast på länge! ♥

Jag funderar kirng barn otroliga ärlighet. Nyss sagt vid frukostbordet;

Johan: Leon, hur går det med din macka? Håller du bara på att leka med den eller?

Leon: Ja, pappa.

Johan: Men sluta med det då och ät upp den.

Leon: Nej, pappa. Inte äta. Leka.

Ha, ha, det är tur man genom jobbet blivit proffs på att maskera sina skrattattacker i fejkde hostanfall! ;)

Idag funderar vi på att fixa och dona bort en massa! Vi kan liks inte vara ute pga. kylan så på förmiddagen blir det lite strukturering och ordning och efter lunch drar vi sittsäcken fram till hallfönstret på övervåningen och låter Leon bevittna rallymålgångarna som typ är på vår parkering! Jag är väldigt säker på att det kommer att uppskattas av biltokige sonen!

Vi har haft ett duschdraperi som inte gått att få rent trots otaliga försök. På REA hittade vi ett nytt för 129 :- i härligt grälliga och glada färger med stora blommor på. Igår kom Johan hem med 3 tjusiga, ekologiska handdukar i knalligt cerise som svärmor lämnat åt honom som present. Och det blev så fint! Nu vill man inte lämna badrummet! :D Med små medel kan man göra mycket - släppa in våren exempelvis!

Jag funderar på en lördagsgulasch till middag. Mustig, fyllig och smakrik, kan det bli bättre på en av årets kallaste dagar?

Igår landade ännu ett eminent nummer av världens bästa Kloka Hem i lådan så jag ska bläddra i den samtidigt som jag snaskar ekochoklad och njuter av kanske världens finaste ekopresent som jag fick igår!!! Och ja just, jag har ju påbörjat ett litet skönhetseko-experiment som jag kommer att blogga om framledes...hm, många järn i elden nu!

Vad funderar ni på denna dag?

Publicerat