Malin H

Recension

Genom min andra blogg på www.lyckobacken.se testar jag regelbundet olika saker,sist ut var en plumber som ska ge fylligare läppar.

Vad tyckte jag om den? Häng med!

Det har nu gått ett par veckor sedan jag köpte och fick hem min Organic Lip Plumber från Nvey Ecooch jag känner att det är dags att lämna ett omdöme.

För många år sedan jobbade jag i en parfym boutique och provade då en snarlik sak, dock helt oekologisk då detta var långt innan den gröna vågen svepte in över mitt liv. Tyvärr minns jag inte vilket märke det var på den. I alla fall så gav den ett mer bestående resultat; man applicerade den på morgonen innan man kletade på eventuellt annat gisch på läpparna och sedan så småpirrade det och 'verkade' hela dagen. Och ja, läpparna blev lite fylligare av kuren och det höll i sig ett bra tag efter att kuren avslutats.

Organic Lip Plumber från Nvey Eco håller i mitt tycke inte alls samma kvalitet men är å andra sidan säkert 100 ggr. bättre att ha på läpparna eftersom det mesta vi applicerar där tenderar att följa med in i munhålan och sedan ner i magen.

Den är tunn i konsistensen vilket gör att flera appliceringar på varandra krävs för att man överhuvudtaget ska känna att man har något på läpparna. Första minutrarna efter applicering känner man ett tydligt pirrande och en stickande känsla men då den tränger i snabbt på läpparna så tar den också med sig den stickande känslan och effekten avtar. Applicerar man något annat på plumbern så försvinner effekten med en gång så det är enligt mig inte att tala om. För att en viss putande effekt ska infinna sig under hela dagen krävs att man konstant har plumbern på läpparna, men det känns för odrygt då mycket plumber krävs för lite effekt och då den inte känns tillräckligt behaglig och fuktgivande att ha allena.

 

Jag upplever att samma, om inte bättre effekt, uppnås med kanel-lypsylen från Hurraw!s veganska  lipbalms som finns att köpa på Loveko. Bra mycket billigare och med den där mjukgörande effekten som en lypsyl ger gör den att man kan bära den hela dagen och uppleva hur kanelens verksamma substanser 'lyfter' läpparna med små stickanden och pirrningar.

 

(Bilder lånade härifrån.)

Nvey Eco Organic Lip Plumber får 2/5 av Ekonördarna. Några poäng får den eftersom det faktiskt känns i början vilket innebär att produkten torde innehålla ingredienser som kan uppfylla det utlovade samt att den innehåller endast bra, ekologiska saker. Minus blir det för att produkten som sådan inte håller hög kvalitet gällande dess bestående effekt samt att den slutar verka snarats vilket gör den otroligt odryg och på tok för dyr.

Publicerat