Malin H

Room-mist

Väldoft i alla dess former är aldrig fel, speciellt inte i de rum där man sover och vill känna både sinnesfrid och harmoni.
Här är ett enkelt tips på hur man gör en fräsch rumsspray av vanligt kranvatten och ekologiska, rena eteriska oljor!

För ett tag sedan, ganska så länge nu, fick jag testa lite mamma/gravid-produkter från det svenska och då nystartade W Lifestyle Organics, bl.a. deras Mama TLC Harmony Mist.

Deras Harmony Mist har verkligen varit underbar och nu har vi använt upp den - innan bebisen ens anlänt och jag kunnat testa den i samband med exempelvis amning.
Med en analkande Ikea-resa bl.a. så kändes det inte läge att lägga ut pengar nu på att köpa en ny, vilket var planen då den höjt hela vårt sovrums essens till det yttersta, så jag var inställd på att vara utan den ett tag.

Men så öppnade jag lite förvaring här hemma där vi har ljus och lite annat och hittade då ekologisk lavendelolja och ekologisk apelsinolja. Hm, var det inte det som fanns i mistsprayen? En snabb koll, och jo, det är de två dofterna man återfinner. Jag skruvade av korken på den eminenta flaskan som originalmisten var i och fyllde på med 20 droppar eterisk lavendelolja och 20 droppar eterisk apelsinolja och resten vatten upp till brädden, ca. 100 ml. Lite skaka om och saken är biff!

Nu har vi vår egna, hemmatillverkade rumsspray och än en gång är det en fröjd att lägga sig på nysprayade ekolakan! Så där outspädd är det inte någon risk att oljan lämnar fläckar på t.ex. gardiner eller påslakan utan den sprider endast en otroligt lättsam och behaglig väldoft.

Min olja är sedan tidigare köpt på Grön Gåva.

Publicerat