Nyheter/Reportage

Mekanotjänst övertar Hägglunds-industri

Mekanotjänst Industrier AB i Järvsö har förvärvat hela BAEs verksamhet för skärande bearbetning och detaljmontage.
Mekanotjänst meddelar i dag att övertagandet sker den 1 mars 2011. Verksamheten fortsätter dock i befintliga lokaler. 40 personer följer med i övertagandet.

BAE Systems i Ö-vik har under en längre tid arbetat med att fokusera på kärnverksamheten, att utveckla och tillverka fordon. BAE har investerat för att samordna produktionen i Örnsköldsvik från två fabriker till en fabrik. Skärande bearbetning ligger inte inom Hägglunds kärnverksamhet.

Mekanotjänst ser stora möjligheter i denna verksamhet. Där dagens produktionsresurser och en hög kompetensnivå kommer medföra en mycket intressant komplettering till och utökning av Mekanotjänsts befintliga verksamhet. Kompletteringen blir främst för bearbetning av större och tyngre ämnen samt en verkstad för kugg/växel tillverkning samt montage av kompletta växlar.

Affären har föregåtts av en upphandling där Hägglunds valt Mekanotjänst Industrier som en av två mekanikleverantörer.
– Vi har valt företag som vi menar kan säkerställa alla våra krav och MTI har visat att man är väl rustat för åtagandet. Nyckelbegrepp i det kommande samarbetet kommer vara leveransprecision och rätt kvalitet, säger Emil Berglund, inköpare vid Hägglunds.    


Publicerat