Du är här

2011-03-02 - Robbins Hockeybloggen
foto: Håkan Nordström

Var finns glädjen?

MoDo åkte på pisk i Scandinavium ikväll!

Jag har spenderat hela dagen med att utföra sysslor som är sköna att få bortgjorda när man är ledig, man hade inte en tanke på dagens match! Jag gjorde t.ex.

*Bankärenden
*Gå till optikern
*Frisören

Hela dagen har bestått av olika händelser som har fått mig att tänka på annat än ishockey, jag såg som vanligt hockeyn hos min vän och granne Arrens föräldrar ute i Domsjö och vi var alla hoppfulla inför matchen, Frölunda saknade ju flera viktiga spelare och enligt allt logiskt tänk så ska denna match vara den absolut lättaste på hela säsongen, men alldeles innan matchstart fick jag, Arren och vår gemensamma, trofasta och gamla vän Joakim en känsla av att det inte skulle gå som bra som man hoppats.

Vart var MoDo Hockey första 40 minuterna? De var då inte på isen i alla fall! Det var ett gäng vilsna män som klätt ut sig till hockeyspelare som mest halkade runt och blev uppsnurrade av Frölundas spelare. Visst kan det vara så att Frölunda var som bäst när det gällde, men vad var inte MoDo då? de dominerar sista perioden överlägset efter att ha vaknat ur sin vanliga koma som de har i alla viktiga matcher, nu vaknade de tidigare än vanligt, annars brukar det mest vara sista 3-4 minuterna man trampar igång men man fullständigt ägde Frölunda sista perioden, men vad hjälper det när man redan gett bort matchen?

Jag spelar amatörhockey med mina vänner och det är det absolut bästa jag vet! Det är veckans höjdpunkt att spela denna underbara sport, och ibland funderar man på om vissa spelare verkligen tycker att det är kul att spela ishockey, för idag, liksom många andra gånger denna säsong så såg det mest ut som att spelarna bara ville att matchen ska ta slut.

VAR FINNS GLÖDEN?
VAR FINNS GLÄDJEN? 

Vad är lösningen på problemet då? Jag står fast vid att man skulle satsat på en till tränare alt. en annan tränare än Andreas Johansson som andretränare, jag gillar AJ stenhårt och han är en riktigt trevlig kille, men som försvarsspelet sett ut denna säsong så hade det behövts en defensivspecialist som styrt upp skutan, det är sorgligt att se stora spelare som Timander och Eriksson helt vilse i egen zon då ingen verkar ha någon aning om vad som gäller, varför inte köra lite NHL influerat nu när man har Markus Näslund som GM?

  •  En huvudtränare som sköter hela laget (Challe Berglund)
  • En forwardtränare som sköter offensiven o PP (Andreas Johansson)
  • En backtränare som sköter backar o BP (föreslår Bert Robertsson)
  • En målvaktstränare (Ian Clark)
  • Plus en ev. videotränare som ser alla matcher från läktaren och kommer med tips och trix till tränare under match som han själv kan missa från bänken.
Förra året blev allt bakvänt med Horava på forwards och Steen på backar, denna säsong blev det om möjligt ännu tokigare med bara forwardserfarenhet!

Dagens tre stjärnor i MoDo

1: K-fop, offrade sig som vanligt för laget i alla situationer!
2: Tarkki, inte bäst, men plocken efter Timmys indianare var sanslöst viktig!
3: Hållberg, varför har han inte spelat så här tidigare under säsongen?

Men men, slutspelet är inte kört ännu, men det ser inte längre särskilt lovande ut.

Dela med dig av denna artikel på: