Gideå

Gideå blir projektort

Gideå har, som en av 15 orter i Sverige, utvalts att delta i ett landomfattande projekt för lokala hållbara servicelösningar.

Projektet som drivs av organisationen Hela Sverige ska leva, syftar till att utveckla långsiktiga servicelösningar där butik, drivmedelsstation eller andra servicegivare används som utgångspunkt för utökad service. Inriktningen är att sammanföra olika intressenter till att ta ett samlat grepp och tillhandahålla olika tjänster. Det meddelar kommunen på sin webbsida.

– Det är jätteroligt att Gideå kommit med i projektet, säger Lena Lindström med ansvar för landsbygdsutvecklingsfrågor inom Örnsköldsviks kommun. Gideå är en av flera orter i kommunen där finns ett stort lokalt engagemang och där befolkningen åstadkommit konkreta resultat, inte minst biografen är ett sådant exempel. Genom Gideås deltagande i projektet kan vi få goda erfarenheter att använda i lokalt utvecklingsarbete på flera orter kommunen.

Örnsköldsviks kommun har under en fyrårsperiod avsatt 1 miljon kronor extra per år för satsningar riktade mot landsbygden. Likaså har kommunen gjort en personell förstärkning på tillväxtenheten för att jobba med landsbygdsutveckling i samverkan med bland annat det nybildade kommunbygderådet. Till exempel ska en landsbygdsstrategi utarbetas.


Publicerat