Köpmanholmen

Bandvagn till skärgården

Här är senaste tillskottet i Bothnia Events maskinpark. En bandvagn 206 som ska utföra vintertransporter till öarna utanför Örnsköldsvik.
– Vi kör igång inom kort, säger Mikael Danielsson.
Bothnia Event AB, med företrädarna Mikael och Anna-Carin Danielsson i spetsen, har på senare år gjort sig kända inom båtcharterverksamhet i Höga Kusten. Nu satsar paret för att även vintertid locka människor ut i skärgården.

När Lövsjö Trafik hade en bandvagn till salu var Mikael Danielsson inte sen att slå till. Den har lackats om och nu pågår diverse justeringar innan den sätts i kommersiell drift.

– Vi gjorde en testkörning förra helgen till Högholmen och Strängöarna. Jag räknar med att den ska vara driftklar inom ett par dagar, säger Mikael Danielsson.

Tanken är att bandvagnen främst ska utföra transporter över isen från Stråsundsviken till Fjären på norra Ulvön. Ekipaget har kapacitet för cirka 15 passagerare och Mikael hoppas att bandvagnen ska bli en tillgång inte minst för Ulvö Hotell.

– Självklart ser vi positivt på ett initiativ av det här slaget. I vår strävan att utveckla verksamheten är anslutningarna till fastlandet alltid en central fråga, säger platschefen på Ulvö Hotell; Magnus Malmborg.

Enligt Mikael Danielsson ska bandvagnen även användas för transporter i samband med bygget av ny brygga vid anläggningen i Sandviken, Ulvön.

Publicerat