Malin H

Hjälp...eller?

Inför Leon och den graviditeten läste man ju allt man kom över. Så är det inte riktigt denna gång, man känner sig ungefär 100 % tryggare och inser att det kommer allt eftersom.

Dessutom skiljer det ju från graviditet till graviditet, förlossning till förlossning och barn till barn.

Något jag i alla fall tog till mig men inte hann 'praktisera' eftersom jag inte hann bli långt gången med en tung bebis var att man i slutet av graviditeten inte ska sova på rygg. Detta eftersom bebisens tyng kan påverka min kroppspulsåder, klämma åt den, vilket ger sämre syretillförsel för både mig och bebisen och kan göra att jag svimmar av i sömnen.

Dock hamnar jag på rygg under nattens gång eftersom jag har så ont i höfterna och inte kan ligga på sida längre än en halvtimme åt gången. Den sköna FormFix-kudden sparkas ut ur sängen under natten i sömnen eftersom den 'är i vägen' för att jag ska kunna sova på rygg. Lustig då jag aldrig annars sover på rygg, det är stört omöjligt för mig.

Ja, jag antar att det hittills inte gjort någon skada eftersom jag sitter och skriver detta inlägg och jag får väl skärpa mig med att inte avlägsna FormFix-kudden då den bakom ryggen och en vanlig under magen begränsar möjligheterna till att sova på annat sätt än någon av sidorna.

Har någon av er hört något om detta? Hur resonerar ni?

Publicerat