Du är här

2011-03-19 - Miniblogg: Maja och Elin i Haiti
 • Skolbarnen i Dano tycker det är spännande med nya människor. Foto: Dennis Thern (Se fler bilder genom att klicka på pilarna.)
 • Vi fick hjälpa till att servera mat till barnen. Foto: Dennis Thern
 • Här står vi mitt i skolköket på skolan i Dano. Foto: Dennis Thern
 • Var vi än gick så samlades barnen omkring oss. En fantastisk upplevelse. Foto: Maja och Elin
 • Här hämtar byborna i Dano sitt vatten. Det finns cirka 4 5 brunnar i byn där det bor omkring 10 000 personer. Foto: Dennis Thern
 • Efter vägarna möttes vi av små marknader och otroligt mycket människor. Foto: Maja och Elin
 • Presidentpalatset i centrala Port au Prince. Här syns verkligen tecken efter jordbävningen. Foto: Maja och Elin
 • Man började riva men efter att tre grävmaskiner gått sönder så var man övertygade om att det låg en voodooförbannelse över huset och man slutade riva. Foto: Maja och Elin
 • Mitt emot presidentpalatset låg en gång en av de finaste parkerna i Port au Prince som nu är ett stort tältläger. Foto: Maja och Elin
 • En kvinna försöker sälja grönsaker mitt i rasmassorna. Foto: Maja och Elin
 • Det här tältlägret åkte vi igenom många gånger under veckan. Foto: Maja och Elin

Maja och Elin i Haiti - del 2

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Tisdag 15 februari

Vägarna i Haiti är inte att leka med. Avståndet till skolan vi skulle besöka idag var cirka 7,5 mil och resan tog 2-3 timmar. Därför blev det en tidig morgon eftersom vi ville komma fram i tid.

Skolan låg på bergskullen i byn Dano, där går ungefär 600 elever. En av två byggnader hade rasat i jordbävningen, denna var under återuppbyggnad nu. Vi hade med oss godis till barnen som vi delade ut i klassrummen. Otroligt söta barn som tog emot oss med tacksamhet och som alla tappert försökte uttala namnen ”Elin” och ”Maja”.

För Majas projekt intervjuades byledaren, rektorn och pastorn (en och samma person). När frågan om vad Hoppets Stjärnas arbete har för betydelse ställdes fick vi ett skratt som svar. Han sa att deras arbete gjorde enorm skillnad för hela byn. Innan hemresan gick vi en liten rundtur i byn och fick servera de minsta barnen mat.

På väg hem till huset tog vi vägen förbi innerstan där Tony stod för en sightseeing. Under veckan bodde vi hos Tony och Myrtha som båda jobbar för Hoppets Stjärna, de tog mycket väl hand om oss hela veckan.

Gatorna i Port-au-Prince var som vanligt proppfulla med människor och små marknader överallt. Där kunde man se tydliga tecken från katastrofen. Raserade hus, högar av sten och skadade gator.

(Läs mer om Maja och Elins resa i morgon)

Dela med dig av denna artikel på: