Du är här

2011-03-21 - Miniblogg: Maja och Elin i Haiti
  • Naomie är ”director” för Star of Hope Haiti. Hon och de andra medarbetarna på kontoret tog mycket väl hand om oss. Foto: Maja och Elin (Se fler bilder genom att klicka på bilderna.)
  • Den enda restaurang som vi besökte under resan låg högst upp på berget i Petionville. Foto: Maja och Elin
  • Över kullarna upp mot bergen ligget det som Haitierna kallar för ”det förlovade landet”. 40 000 människor flyttade hit efter jordbävningen i hopp om att regeringen ska hjälpa dem, än har ingenting hänt. Foto: Maja och Elin
  • De färgglada fordonen kallas för ”taptaps”. De används som taxi och är ofta proppfulla, ändå ryms det alltid en till. Foto: Maja och Elin
  • Vi såg överallt människor som försökte tjäna ihop pengar till sitt dagliga bröd. Foto: Maja och Elin
  • Ingenting fungerar på samma sätt som i Sverige. Foto: Maja och Elin

Maja och Elin i Haiti - del 4

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Torsdag 17 februari

Dagen tillbringades på kontoret. Tid att reflektera över dagarna som passerat och smälta alla intryck. Hemresan började närma sig och vi båda kände att en vecka var på tok för kort tid att stanna.

På eftermiddagen åkte vi upp på toppen Petionville och besökte ett museum om Haitis historia. Intressant att se något som var riktat mot turister. Det var inte alls vanligt förekommande.

Under veckan hade vi stor hjälp av Tony. Han hade svar på det mesta om Haitis historia och om hur samhället fungerade. Något som underlättade var att han kunde så bra engelska och fick därför agera tolk. De flesta talar bara kreol och lite franska.

Dagen avslutades med en god middag av Myrtha, vilket vi blev bortskämda med under veckan.

(Läs mer om Maja och Elins resa i morgon.)


Dela med dig av denna artikel på: