Du är här

2011-03-23 - Miniblogg: Maja och Elin i Haiti
  • Det finns hopp för Haiti! (Klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Återuppbyggnaden i Rigaud är i full gång. Hoppets Stjärnas grundare Gunnar Eriksson har fått ge namn åt ett bibliotek. Foto: Maja och Elin
  • Nu hålls lektioner i temporära klassrum utomhus. Foto: Maja och Elin
  • Som tur var så skadades inte de bärande väggarna i skolan. Foto: Maja och Elin
  • Tony och Myrtha som vi fick bo hos under veckan. Foto: Dennis Thern
  • Den fantastiska upplevelsen och särskilt barnen kommer vi att minnas i resten av våra liv. Foto: Dennis Thern

Maja och Elin i Haiti - del 6

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7, detta är sista delen.

Lördag 19 februari

Vi gjorde ett snabbt besök till skolan i Rigaud. Skolan blev väldigt skadad i jordbävning och var fortfarande under återuppbyggnad. Där hade lärarna bett Hoppets Stjärna att vänta med reparationerna eftersom barnen fortfarande var rädda att vistas i betongbyggnader.

Man kunde se att barnen tyckte om att gå i skola. Trots att det var lördag hade många samlats för att tillsammans läsa läxa inför ett prov.

Sedan var det dags för hemfärd. Vi tyckte det kändes oerhört tråkigt att åka tillbaka till Sverige igen. Redan på planet var vi väldigt överens om att vi ville åka tillbaka. Barnens glädje var det mest fantastiska med resan, det kommer vi bära med oss resten av livet.

Veckan var otroligt givande och vi är glada att den blev av!


Dela med dig av denna artikel på: