Du är här

2011-03-15 - Malin H
Denna smarriga och fräscha smörgåstårta är helt vegetarisk men går garanterat hem hos även den mest inbitne köttälskaren!

Vegetarisk smörgåstårta

Denna vegetariska, otroligt goda smärgåstårta görs då och då här hemma då det känns som om vi har anledning att fira, som kvällsvickning eller om man, som igår, helt enkelt vill bjuda på något gott men lite lättare i matväg

Vegtarisk smörgåstårta, 6-8 bitar

6 halvor Polarkaka

Fyllning 1;

2 tärnade avocados *
½ pressad citron *
1 tärnat äpple *
½ dl. strimlad purjolök *
10 skivade oliver *
3/4 dl. Turkisk youghurt */crème fraiche *
salt *, peppar *

Fyllning 2;

3 dl. finriven morot *
5 msk. Turkisk youghurt */crème fraiche *
1 dl. finstrimlad purjolök *
1 ½ dl. riven Halluomiost *
1 dl. fint tärnad paprika *

Garnering;

1 dl. grädde *
100 gr. mjukost med pikant-kryddning *
t.ex. ½ dl. solroskärnor *, fint hackad gurka *, tunnt skivad morot * (använd gärna en potatisskalare), ruccola *, fintärnade resterna av Halloumin, fint tärnad paprika *, majs * och groddar *.

Blanda samman alla fyllningar. Lägg ut 2 Polarhalvor på ett fat och bred på fyllning 1. Lägg 2 halvor till uppepå och lägg på fyllning 2. Lägg på de sista bottnarna och vispa samman grädde och ost och bred på, även ner på tårtans kanter.

Garnera exempelvis med ruccola på kanten, lägg Halluomin längts in i mitten på tårtan i en fylld ring Utanför den läggs paprika i en cirkel och sedan gurkan. Lägg majs i en cirkel allra ytterst. Avsluta med att strö över morots-strimlorna och solroskärnor.

Görs med fördel ett dygn innan (även grädd-toppingen) för att sedan garneras innan servering.

Dela med dig av denna artikel på: