Vegtarisk smörgåstårta, 6-8 bitar
6 halvor Polarkaka
Fyllning 1;
2 tärnade avocados *
½ pressad citron *
1 tärnat äpple *
½ dl. strimlad purjolök *
10 skivade oliver *
3/4 dl. Turkisk youghurt */crème fraiche *
salt *, peppar *
Fyllning 2;
3 dl. finriven morot *
5 msk. Turkisk youghurt */crème fraiche *
1 dl. finstrimlad purjolök *
1 ½ dl. riven Halluomiost *
1 dl. fint tärnad paprika *
Garnering;
1 dl. grädde *
100 gr. mjukost med pikant-kryddning *
t.ex. ½ dl. solroskärnor *, fint hackad gurka *, tunnt skivad morot * (använd gärna en potatisskalare), ruccola *, fintärnade resterna av Halloumin, fint tärnad paprika *, majs * och groddar *.
Blanda samman alla fyllningar. Lägg ut 2 Polarhalvor på ett fat och bred på fyllning 1. Lägg 2 halvor till uppepå och lägg på fyllning 2. Lägg på de sista bottnarna och vispa samman grädde och ost och bred på, även ner på tårtans kanter.
Garnera exempelvis med ruccola på kanten, lägg Halluomin längts in i mitten på tårtan i en fylld ring Utanför den läggs paprika i en cirkel och sedan gurkan. Lägg majs i en cirkel allra ytterst. Avsluta med att strö över morots-strimlorna och solroskärnor.
Görs med fördel ett dygn innan (även grädd-toppingen) för att sedan garneras innan servering.