Modo Hockey

Varför skjuter ni inte, Modo?

Modo förlorade efter straffar borta mot Södertälje i kvalseriens första omgång.
Och frågan man ställer sig; varför skjuter ni inte?

Södertälje tog den hyperviktiga bonuspoängen sedan dansken Julian Jakobsen överlistat Modos målvakt Tomas Tarkki. Då hade gästernas Vladislav Nagy och Lubos Bartecko svarat för två svaga straffar.

Duon som tillsammans med Niklas Sundström bildade matchens absolut vassaste enhet, men söker blad i stort sett varje gång istället för att lägga pucken på mål och ta vara på eventuella returer.

– Det är svårt att göra mål när man inte ens skjuter på straffar, sa Anders Eriksson efteråt med en tydlig passning till Modos två slovaker.

Modo startade klart bäst och sett över hela matchen var gästerna det bättre laget. Södertälje saknade inte chanser, men 2-1 i hemmafavör kändes inte rättvist. Därför var Hannu Pikkarainens kvittering logisk och viktig.

Och med bara två minuter kvar av matchen fick Modo ett ypperligt läge att avgöra då Södertälje drabbades av en utvisning. Men den gratischansen tog aldrig Modo och vittringen på tre poäng slutade i bara en.

– Med facit i hand skulle jag kanske valt andra straffläggare. Det är bara att konstatera att vi inte är vidare bra på det här, sa Modos tränare Challe Berglund till Viasat efteråt.

Bredvid honom fanns Peter Popovic. SSK-tränaren som överraskande valde att byta målvakt lagom till straffläggningen. Helenius tog över spaden av Sjögren.

– I serien har vi spelat få matcher med straffavgörande och de har vi förlorat. Det här var ett sätt att skapa förändring.

Men mitt i all besvikelse över förlorade poäng, nonchalanta slovaker och svaga straffar såg Challe Berglund ljust på hockeytillvaron:

 – Det är trots allt en bra start att möta det andra elitserielaget och ta med sig en poäng. Nu tar vi med oss det positiva och gör en bra match mot Örebro på torsdag.
Publicerat