Malin H

Ekologiska lipbalms och lypsyler

Under den senaste tiden har jag testat en massa lypsyler och lipbalms, både som jag köpt själv och fått i present från Jenny på Loveko och Ann-Marie på AnaAlizia Naturkosmetik.

Här kommer nu omdömen om de fem olika märkena då smaken inte är det viktiga utan själva formulan som gör lypsylen/balmet.

Jag har testat veganvänliga lipbalms från Hurraw!läppkonfektyr från Sweet Beauty Spa, ett gourmet läppbalm från Ganache for Lips, ekologiskt läppbalsam från Organic Essence samtVitaminCerat från AnaAlizia Naturkosmetik.

 

Alla mina balms förvarar jag i en vacker, genomskinlig glaskruka i badrummet på nedre plan. På morgonen väljer jag balm för dagen och låter det sedan följa med mig. Så ja, jag är en riktig junkie som inte ses utan något 'gish' till läpparna. ;)

Både rättvisemärkt och ekologisk samt i en komposterbar förpackning av papp. Kan det bli bättre? Innehåller bl.a kakaosmör, sheasmör, bivax och kokossmör. Finns med både smak och helt doftfri vilket är ett stort plus! Känns i övrigt också lite som en 'vardagslypsyl' då den inte tillför mycket skimmer eller stannar kvar länge på läpparna, men den är ändå dryg och tack vare sin smarta förpackning får den 4 /5 i betyg.

Vitaminceratet från AnaAlizia är en riktigt perfekt vardagslypsyl! Trots att man har den i fickan så smälter den inte utan ska även tåla riktiga sommartemperaturer vilket jag uppskattar oerhört så jag fullkomligt avskyr då mina lypsyler och balms blir för kletiga.
Bivax, jojobaolja och sesamolja berikar läpparna och gör de mjuka och vårdade och naturlig mynta ger en fräsch känsla av pepprig mint på läpparna. Trots att det 'bara' är en vardagslypsyl så får den 3 +/5 då jag tycker den håller hög klass och håvar in extra poäng för att den inte smälter och ger läpparna en fin glans då den är nyapplicerad.

Hurraw! har både tinted, alltså svagt färgade, och ofärgade balms i olika smaker. Det 'glossiga' avtar snabbare än med t.ex. Ganache for Lips eller Sweet Beauty Spa, men samtidigt så har derascinnamon-balm en bättre 'plumbing effect' än jag tyckte då jag recenserade den från Nvey Ecosplumber Organic Lip Blumber vilket höjer betyget avsevärt.
Deras fräscha doft- och smakalternativ samt det faktum att den är veganvänlig drar upp detta betyg till en 4/5.

Ganache for Lips har i mitt tycke världens bästa balms! Jag älskar dem! ♥ Dels så tillfredsställer de i viss mån mitt galna chokladsug och sedan känns de så naturliga! Allt annat jag hittills testat, inte eko-produkter, genom livet som ska dofta eller smaka choklad smakar fejk och onaturligt. Här känner man verkligen att de innehåller den belönade chokladen från Scharffen Berger vilket är underbart! De är mjuka och krämiga och lättapplicerade utan att vara kletiga och de stannar kvar länge på läpparna trots att man både dricker och äter. Man behöver alltså inte applicera på nytt hela tiden trots att man lever en hektisk vardag och det gör detta stift ännu drygare - trots att det redan innan är drygt. Det finns i en massa olika smaker men min stora favorit är apelsinchoklad som dessutom finns på REA nu! :D Dessa godingar får 5/5 av oss, så enkelt kan det bli ibland!

Även denna lyspyl från Sweet Beauty Spa (som gör världens härligaste kroppsscrub och lotion i doften Tropical Treat!) är både ekologisk och rättvisemärkt. Den är nyast i min samling men tack vare sin fräscha doft av mojito så har jag hunnit använda den en massa. Johan gillar den nämligen! ;) Innehåller diverse spännande saker som hallonkärnolja, granatäppelolja, rosmarinextrakt, sötmandelolja och vitaminer. Den är lite snarlik Ganache for Lips-balmen i konsistensen men då den inte stannar kvar lika länge på läpparna så kommer den inte upp till en fullpott, men den får 4+/5 eftersom den är rättvisemärkt också vilket jag tycker är ett +.

En fördel med alla ovanstående är att de, trots sin höga kvalitet, håller ett bra pris. Ordinarie pris på dem ovan är i ett spann från 45 - 65 :- vilket jag tycker är kanon!

Har du testat någon av dessa och vilken föll du mest för i så fall?

Publicerat