Du är här

2011-03-17 - Pia M

Att pendla är coolt!

Kan man känna sig otrogen mot en stad?!!

Bloggen min har stått tom ett bra tag.

Tragiskt, tragiskt.

Anledningen till det är att jag känt mig lite kluven, inte riktigt vetat om det är rätt att blogga hos en Ö-vikstidning då jag tillbringar den mesta av min tid i Umeå. Jag har känt mig jätteotrogen mot charmiga örnarnas stad - om man nu kan påstå sig känna otrohet mot en hel stad?!!


 

Igår, när jag satt på övervåningen på Norrlandskustens hundring, iakttagande det förbisvepande mörkret  kom jag på att pendlandet mellan olika städer hör 2011 till. Att bo på en ort och arbeta på en annan är för många ett sätt att leva - inte minst ser jag det på alla månadskort visande texten Ö-vik – Umeå bstn på min gula förardisplay. 


 

Så. Tack vare denna oväntade aha-upplevelse har jag tänkt ta itu med bloggandet igen, helt fri från alla eventuella skuldkänslor. Det "dubbelliv" som jag idag lever behöver inte alls vara något negativt, snarare tvärtom. Ett tecken på att man anpassat sig till utvecklingen ... eller nått liknande ... . Att mycket av det jag kommer att skriva om hänt i grannstaden struntar jag i, för dessa två städer och invånarna i dem lär får dras med varandra i framtiden. Syftar naturligtvis på järnvägen och Botniatåget som jag fortfarande inte lyckats åka med ... .


 

Budskapet i detta inlägg, det första på länge,är att det är hur coolt som helst att pendla och att arbete på annan ort är absolut ingenting att skämmas för :))) .

Dela med dig av denna artikel på: