Du är här

2011-03-22 - Samhällsinformation
Spinning för Barncancerfonden på Energihuset i Ö-vik. Foto: Energihuset

Spinning-cykla för Barncancerfonden

Spinn of Hope i Örnsköldsvik. Målet är att samla in minst en miljon kronor till Barncancerfonden i hela Sverige.

Tanken är att ett lag, företag eller privata, barn och ungdomar med flera ska hålla igång en spinningcykel under 6 eller 24 timmar. Det har tidigare körts med stor framgång i Örnsköldsvik och på många andra platser i Sverige.

– Det här blir elfte året som vi genomför insamlingen här i Ö-vik. Tidigare gick insamlingen under namnet ”Spinn för livet” och då tillsammans med Barncancerföreningen norra. De insamlade medlen gick direkt till den föreningen, berättar Lena Lundblad Eriksson, platschef, tillika ansvarig för insamlingen på Energihuset i Örnsköldsvik och fortsätter:

– Från och med i år arrangerar Barncancerfonden, Örnsköldsvik ”Spinn of Hope” för första gången och Energihuset i Ö-vik genomför spinning-insamlingen.

De insamlade pengarna kommer de drabbade barnen och deras familjer tillgodo genom Barncancerföreningen norra för vår del, och målet för hela Sverige är att samla in minst en miljon kronor, säger Lena Lundblad Eriksson och uppmanar alla företag med flera att delta.

I Örnsköldsvik genomförs ”Spinn of Hope” på Energihuset lördagen 26 mars. Samtliga lag startar kl. 09.00 och målgången blir kl.15.00. Varje timme är instruktörledda spinningpass till peppande musik.

Dessutom kommer insamlingsbössor att finnas lite överallt i Ö-vik, bland annat på Energihuset, så man behöver inte nödvändigtvis cykla för att kunna bidra med en slant.

*****

Anmälan sker direkt till Energihuset på tel. 0660-299090 eller till via e-mejl till
lena.lundblad@energihuset.net
Alla kan delta, spinningvana ej nödvändig.


Dela med dig av denna artikel på: