Evenemang

Skuleberget fredag - Lasse Holm och Diggiloo

Diggiloo med Lasse Holm och många kända artister uppträder vid Skulebergets fot i morgon.

Två gånger tidigare har Lasse dragit den här jätteshowen till utescenen vid Skuleberget. I fjol blev det däremot Folkets Park, men i sommar är man tillbaka igen på Höga Kustens häftigaste spelplats.

– Det är alltid väldigt angenämt att komma till Skuleberget. Vi vill gärna ha med Norrland på turnén, jag älskar Norrland – mycket på grund av att embryot till min musikaliska karriär började i Östersund. Jag har också bott i Åre och under 60-talet turnerade jag mycket i Norrland som ung musikant. Det är fantastiskt fint vid Skuleberget och jag är väldigt glad att vi kunde få till en show där i sommar, säger den framgångsrike låtskrivaren som har inte mindre än fem vinnarbidrag i Melodifestivalen.

Det är i år nionde gången som Diggiloo åker ut på Sverige-turné.

– Det är helt sanslöst, så länge trodde jag aldrig att vi skulle hålla på. Men vi har ett brett koncept som tilltalar alla och det har visat sig vara framgångsrikt. Vi försöker också bredda oss hela tiden, vilket inkluderar barnlandet som har blivit väldigt omtyckt.

Några artister har varit med flera gånger tidigare medan andra är helt nya. Vi låter Lasse berätta lite om var och en.

Linda Pritchard

– Vilken duktig sångerska! Hon är enormt driven och har gått den hårda skolan via Wallmans Salonger. En härlig och mysig tjej med en fantastisk röst. Debutant i Diggiloo.

Magnus Carlsson 

– Också en debutant. Jag har försökt få med honom flera gånger men det har inte stämt i tid. Nu är han jätteglad att kunna vara med och han blir en riktigt bra Diggiloo-medlem. Magnus är otroligt mångfacetterad, han dansar, sjunger smörlåtar och rock. Han har en otrolig bredd.

Linda Bengtzing

– Energiknippet som varit med två år tidigare, bland annat när vi senast var vid Skuleberget. Linda har en vass tunga som också är kärleksfull. Jag gillar henne jättemycket.

Charlotte Perrelli 

– Vad Charlotte kan det vet vi och publiken. Hon har jag jobbat med tidigare och nu är hon tillbaka i Diggiloo och är jättetänd inför turnén. Charlotte är superladdad.

Jessica Andersson

– Vi har jobbat ihop i tio år och hon är nästan som en dotter till mig. Jessica är den mest professionella man kan tänka sig och just nu är hon superaktuell när hon återigen har gått upp i topp på Svensktoppen.

Magnus Johansson

– Magnus har varit med alla år och klev fram som solist 2005. Sedan har han tagit för sig mer och mer. Han är en av de bästa trumpetare vi har i Norden och dessutom har han en grym basröst.

Thomas Di Leva 

– Debutant i Diggiloo, jag har faktiskt aldrig jobbat med Thomas tidigare. Vi tittar varje år på samtliga tänkbara artister som finns i branschen och vi brukar ligga på 70-75 namn. Vi är noga med att få med folk som vi tror ska funka i ett kollektiv och Thomas är ju en själens krigare, kärlek är hans nyckelord och han kommer att passa jättebra in i Diggiloo-familjen. Han är en varm person med själsligt intellekt och jag tror att det kan bli en väldigt rolig och kul nytändning för alla med honom i laget. Vi kommer alla gå omkring i långa klänningar i sommar.

Till sist. Senast du var med Diggiloo vid Skuleberget lovade du att du skulle klättra, men det blev aldrig av. Visst klättrar du i år?

– Det vore naturligtvis jättehäftigt. Jag ger inga löften men jag ska ha det som ett projekt, det kan jag lova.

Publicerat