Mat & dryck

Köttfärsgulasch

Fyra portioner

Ingredienser: 1 gul lök, smör till stekning, 200 gram köttfärs, 2 morötter, 2 potatisar av fast sort, 1 paprika, 5 dl grönsaksbuljong, 1 paket krossade tomater, ca 300 gram, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 0,5 tsk paprikapulver, 2 krm kummin, malen, 1 msk pesilja, 1 dl créme fraiche.                                   Gör så här: Hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den också. Salta lätt. Lägg över i en kastrull. Skala morötter och potatis och skär dem och paprikan i tärningar. Lägg dem i kastrullen och häll på buljongen. Låt koka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och ev kryddorna, koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och strö över persilja. Servera soppan med créme fraiche eller joghurt och en bit bröd.

Publicerat