Malin H

Kavat mode för kavat kille

Leon kommer ikapp med raketfart och i vinter har hans fötter vuxit, håll i er nu, hela 4 (!!!) skostorlekar!

Detta innebär ju såklart, som väntat, att han inte kan ha några skor i sommar och då det kommer till skor satsar vi gärna en slant för att få både fotriktiga och ekologiska skor. Sommartid är man ofta barfota i skorna och för oss är det oerhört viktigt att veta att våra barn inte får i sig en massa gifter (exempelvis BPA via plastskor eller krom via garvat, oekologiskt läder/skinn) som absroberas av huden då den blir fuktig. Jag köper inte skor begagnade då jag själv dragits med diverse fotproblem under uppväxten och vet hur viktigt det är att man 'får nöta/gå in' sina egna skor efter hur de egna fötterna är funtade. Har man tur så kan syskon ärva skorna, speciellt de dem haft i låg ålder eftersom de då inte 'går in' skorna på samma sätt som då man är lite större så alla urvuxna skor är insmorda och står i klädkammaren i väntan på Kringlan. :D

Vi klickade in oss på Kavats hemsida och beställde hem både gummistövlar, sommarsandaler och hederliga 'springskor'/promenadskor i ekologiskt skinn. Kavat har inte ekologiska gummistövlar (som de Leon hade förra sommaren från Katvig) men de är fri från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten och helt återvinningsbara.

Leon valde de limegröna stövlarna vilket var en färg som passade mammans genustänk alldeles perfekt! :)

Stövlarna är helgjutna i lättviktsgummi och uppbyggda på en fotriktig läst där barnets fot får möjlighet att röra sig naturligt. De ska vara lätta att rengöra med vatten och milt rengöringsmedel.

Trots att vi använde oss av deras noggranna storleksguide så var sommarsandalerna Mimer en storlek för stora, så de är tillbakaskickade och nu väntar vi på en storlek mindre. Var noga med att mäta och kolla deras storleksguide eftersom storleken kan variera beroende på skomodell och material.

Promenadskon Tyr var dock perfekt i storleken (där har han 25 men på sandalerna och gummistövlarna har han 25 - trots att han har plast för en tjocksocka i dem) så de står, tillsammans med gummistövlarna, på hans lilla röda hatthylla ute i hallen och han vill inget hellre än att snön ska försvinna nu!
Egentligen tycker jag att skorna med snörning är finare men de är ack så opraktiska då man snabbt vill hoppa i sina skor, göra det själv och inte kan knyta skorna ännu - därav den praktiska kardborren!

Ett extra + för toppensnabb leverans, på 2 dagar hade jag skorna på mitt lokala postutlämningsställe. :)

Publicerat