Hörnan

Blogg: Publiken sänker sitt eget lag

Målchanser utan mål, mål utan målchanser och missriktade burop fyller ut klagosången när Hägglunds webbhörna bryter ihop efter Modos torsk mot Rögle.
Mot lag som Växjö och Rögle har jag kommit på mig själv med att se numerära underlägen som glada nyheter.
När motståndarna spelar så urbota defensivt känns varje moment som tvingar dem att åtminstone lämna försvarszonen som en indirekt målchans för Modo.

***

9-4 i skott efter 13 minuters spel låter förstås som Mododominans – men siffrorna talar ett än tydligare språk om man tar hänsyn till att Rögle då hade haft tre gånger så många power play.
Den tanken kändes uppmuntrande i exakt 30 sekunder – fram till dess att Tarkki snubblade in årets dummaste mål.

***

”Det var i princip deras enda chans” sa Per Svartvadet i paus om Rögles ledningsmål. Jag håller inte med – för om det där skottet inte landat i mål skulle de inte ha klassats som någon chans över huvud taget.

***

Matchens behållning vid sidan av isen var tveklöst den stackars ex-domaren Roger Öberg som kameran ut till paustävlingen ”Drömskottet”.
Det enda som roade mer än genansen i hans ansikte, när det plötsligt kablades ut på jumbotronen, var de omisskännliga läpprörelser som uppstår när en rodnande man formar följande ord: