Du är här

2011-04-01 - Samhällsinformation
I Ö-vik gör 346 personer Högskoleprovet på lördag. Foto: Håkan Nordström

346 gör Högskoleprovet i Ö-vik idag

I morgon är det sista tillfället att skriva högskoleprovet i sin nuvarande form. I Västernorrland ska 1400 personer ta tillvara på den möjligheten.

– Det är för att testa sig själv. Det är fullt överallt, säger Maritta Ledin, huvudprovledare för Högskoleprovet vid Mittuniversitetet, till P4 Västernorrland på fredagen.

På lördag 2 april skriver cirka 1400 personer i Västernorrland Högskoleprovet. Det är ungefär lika många som förra året - men det här är sista gången som provet skrivs efter den gamla modellen.

I Örnsköldsvik skriver 349 personer provet på Folkets Park, Nolaskolan och Parkskolan. Förra tillfället var antalet provdeltagare 321.

Exempelvis kommer deltagarnas kunskaper i svenska, engelska, matematik och logiskt tänkande att testas. När de olika delarna har vägts samman kan ett bra slutresultat vara vägen in på en högskoleutbildning.

Från och med nästa höst kommer Högskoleprovet att göras om. Bland annat så kommer den del som testar matematiska kunskaper att utökas. Samtidigt blir det färre uppgifter i svensk ordförståelse.


Dela med dig av denna artikel på: