Mat & dryck

I dag avgörs kocktävlingen

I helgen upprepas fjolårets succétävling ”Världens bästa ö-vikskock" på Ulvö Hotell. Fem finalister gör upp om titeln, och över 150 personer väntas närvara på ön.
– Intresset har vuxit rejält sedan i fjol, säger hotellets kökschef Fredrik Gidlund.
Tävlingen hålls i samband med branschevenemanget ”Ulvöfesten” och det ligger en hel del prestige i tävlingen.
Åtta anmälda kockar har gallrats ner till fem finalister och fjolårets segrare Thomas Strömstedt, mer känd som ”Den gode kocken”, är åter på plats för att försvara sin titel. Han får i år sällskap och konkurrens av Anna-Maria Lindström från Ulvö Hotell, Björn Melbin från Statt, Johan Lundström från Scandic, Anders Näslund från Harrys.
– Jag är jättestolt över att de här fem har velat komma hit och tävla, säger Ulvö Hotells källarmästare Magnus Malmborg. Jag ser fram emot att få se fem av Ö-viks främsta kockar i aktion under en fin kväll med riktigt god mat där alla på plats får en trevlig stund tillsammans.

Från 18.00 till 19.00 kommer de fem kockarna att få starta med 15 minuters intervall, där var och en sedan har två timmar på sig att göra det bästa möjliga av sina råvaror.
I år handlar det om norsk piggvar, franska ostron och svenska blåmusslor samt ansjovis och sjökorall.

20.00 serveras den första rätten till juryn och cirka 22.00 offentliggörs årets vinnare.
Tidningen 7 är förstås på plats när det händer.


Publicerat