Malin H

Miljövänliga ljus i butik i Övik

I senaste numret av eminenta Tidningen 7 så fanns en annons för en butik som öppnade nu i helgen; Idé Rummet på Storgatan.

I annonsen gör butiksinnehavaren reklam för doftljusen WoodWick från USA - doftljus baserade på 100 % sojabönor och tydligen det enda ljuset i världen som 'det sprakar mysigt om då det brinner'.

(Bild lånad härifrån.)

Ljusen finns i tre storlekar och kostar från 50 :- till 275 :- men kommer fram till och med den 16e april att säljas till rabatterade priser.

Då de marknadsförs som 100 % miljövänliga blev jag ju såklart nyfiken på om de är mer miljövänliga än att de är fria från paraffin och endast består av sojavax eller om 'det är det enda'. På deras egna hemsida kan man läsa att det faktiskt finns ekologiska ljus också men det är föga information i övrigt om vad ljusen innehåller. Dock kanske Idé Rummet kan ta hem de ekologiska ljusen om man beställer genom dem eftersom de är återförsäljare.

(Bild lånad härifrån.)

Eko-ljusen finns i dofterna citrongräs/salviaThahitisk vaniljvitt té/ingefära och spa day. Jag är jättenyfiken på speciellt det förstnämnda då citrongräs är en doft som tilltalar mig på en aromatisk nivå och då salvia är en krydda som både eldas för att rena luften här hemma men även används i matlagning.
Ljusen hälls upp för hand i glaskopparna och innehåller endast rena, botaniska oljor. Sojabönorna odlas i USA och ljusen sägs brinna i 30 - 50 % längre tid än paraffinljus. Ljusen räknas som förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara eftersom sojan är en naturprodukt.

Det är kul med fler alternativ till de få, exklusiva eko-ljus som finns etablerade på marknaden så då jag kan befinna mig på stan igen ska jag besöka Idé Rummet och kolla om eko-ljusen kan tas hem, eller kanske rentav redan finns hemma? :)


Publicerat