Mat & dryck

Ägg är "superfood"

Svenska folket äter ägg som aldrig förr.

Den ökade äggkonsumtionen går hand i hand med ett ökat intresse för superfood – mat som innehåller de flesta vitaminer, mineraler samt antioxidanter som kroppen behöver. Ägg innehåller bland annat selen, folsyra, zink, jod, riboflavin, B12 och omega-3. Proteininnehållet i ägg bidrar dessutom till en lång mättnadskänsla, vilket underlättar för den som vill gå ner i vikt.

–Ägg är perfekt mat för den som vill leva hälsosamt, eftersom ägg förutom proteiner innehåller en perfekt cocktail av de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Ett ökat intresset för att välja naturligt näringsrik mat är den viktigaste förklaringen till varför äggkonsumtionen ökar för 5.e året i rad, säger Therese Schultz, vd för Svenska Ägg.

Livsmedelshygien inom svensk äggproduktion är unik och äggen som produceras är salmonellafria, så du behöver inte oroa dig om du vill använda äggen till majonnäs, i drinkar eller lagar mat där gulan fortfarande är rinnig och inte helt har koagulerat vid uppvärmning, som till exempel i ett pocherat ägg eller ägg i kokott. 

Publicerat