Hörnan

Blogg: Kusinfabriken

Man stöter på dem i alla möjliga sammanhang, i alla möjliga former och storlekar, vid alla möjliga tillfällen och i så gott som varje hörn av vårt avlånga land.
Jag talar förstås om min mammas kusiner.
Morfar hade elva bröder, och tillsammans har denna grabbiga syskonskara ynglat av sig ganska friskt under de senaste 70 åren.
Det är jag själv ett av oräkneliga kvitton på.
Jag hyser också starka misstankar om att De Tolv faktiskt bär det enskilt största ansvaret för att "Hägglund" blivit ett så himla vanligt efternamn här uppe.

Mamma tappade räkningen på sina kusiner långt innan hennes farbröder hade upphört med produktionen av dem – och i dag kan man helt enkelt aldrig veta om det är en morskusin man har bakom sig på läktaren eller framför sig i Konsumkön.

När en korpulent lastbilschaffis kom brummandes för att leverera en markis åt vår familj visade han sig vara ännu en av alla de där kusinerna - vilket förstås kom som en överraskning både för honom och min mor.

Oftast vet man inte när man har en av dem framför sig... ...Men ibland får jag faktiskt syn på den näst intill ende kusin som jag känner igen.
Och varje gång sker mötet via en tv-skärm.

Har aldrig träffat karln, men han heter Jöran Hägglund och är statssekreterare på Näringsdepartementet.
Publicerat