Malin H

Lemon curd

Vi gillar lemon curd här hemma och efter att ha snubblat över detta recept måste jag testa att göra själv!

3 dl. lemon curd

3 citroner *
2 lime *
75 gr. smör *
2 dl. socker *
3 ägg *

Tvätta och finriv skalet på citron och lime. Pressa ut juice från frukten så att det blir 1 dl. citronjuice och ½ dl. limejuice.
Skär smöret i tärningar. Lägg juice, skal och smör i en rostfri bunke tillsammans med socker. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ner dem i blandningen. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och sjud tills curden tjocknat, ca. 20 - 25 min, och rör om då och då.

Passera curden genom en finmaskig sil och förvara i en tätslutande burk i kylen.

Lemon curd är gott på sconesen tillsammans med lite cream cheese * eller utblandat med lite Turkisk youghurt * varvat med färska bär (gärna blåbär!) och smulade Digestivekex * - en busenkel men fantastiskt god efterrätt! :P

Publicerat