Samhällsinformation

Första maj-tåg och tal på Parken

Christina Karlsson var huvudtalare när det traditionsenliga första maj-tåget med cirka 300 deltagare marscherade till Parken i Örnsköldsvik.

Förutom Christina Karlssons huvudtal  på Parken, talade även SSU:s Maria Lindholm och Eva Olovsson, ombud för LO-Distriktet i Mellersta Norrland. Uppemot 400 personer fanns på plats.

- Vi har i modern tid aldrig haft en regering som gått in i en ny mandatperiod med en så oerhört tunn reformagenda. Idéerna är slut.
Finansministern tycks längta efter ett liv utanför offenlighetens ljus. Det saknas en vision om hur Sverige ska byggas starkt och konkurrenskraftigt.  Det är det som den politiska striden kommer att handla om framöver, sa Christina Karlsson (s) , riksdagsledamot för Västernorrland, inför cirka 400 personer på Parken.

Hon sa vidare  att barnfattigdomen måste bekämpas. Hon menade att barn inte har möjlighet att välja föräldrar och att barnen hålls tillbaka på grund av knappa resurser i hemmen och att föräldrars fattigdom leder till barnfattigdom. Hon sa vidare i skarpa  ordalag att barnen inte ska behöva betala priset för föräldrarnas möjligheter att kunna försörja sig genom arbete, och att alla deltidsarbetare måste erbjudas heltidsarbete.


Christina Karlsson konstaterade även....

att sittande regering genomfört huvudlösa privatiseringar och avregleringar.

att Sverige är enda landet i världen med en avreglerad järnväg. Hon sa att det måste vara viktigare att tågen går i tid i stället för med vinst.

att  valfrihet ska finnas men den offentliga sektern får inte drabbas.

att ett starkt pensionssystem ska vara en grundbult för medborgarna och att initiativ till en ordentlig utvärdering av pensionssytemet ska tas.

att situationen i Nordafrika och Mellan Östern måste lösas och att Sverige måste ge sitt stöd för de människor som kämpar för mänskilga rättigheter.

att Palestina ska erkännas som stat-  Ingen fred kan nås med våld.

att socialdemokraterna arbetar för ett inkluderande samhälle, ett samhälle för alla.


Publicerat