Du är här

2011-05-01 - Elena L

Figment of my imagination

Fantasyinspirerad look:

Det hela började med att jag testade en ny teknik för att lägga foundation. Den gjorde mitt ansikte livlöst då den effektivt suddade ut all naturlig skuggning kring näsa, tinningar, kindben och hals, så jag började pyssla med skuggning. Jag använde bruna rouge till detta.

Sedan tyckte jag att det blev tråkigt, så jag lade en ögonmake-up i olika rosa toner, satte på ett par gamla lösögonfransar vars lim var dåligt (därav kan man se att de lossnat på inre delen av ögonlocket), petade dit eyeliner.

Det kändes inte som att jag fått nog än, utan experimenterade vidare.
Nu med skimmer. Skimmer i mängder, skimmer på näsan, kinderna, tinningarna, pannan...

Läpparna kändes onaturligt röda mot den nästan vita foundationen, så jag körde på med foundation på lippisarna också. Detta födde en idé till ett fantasiväsen, kanske någon slags vattennymf.
Så jag körde vidare på skimmerlinjen och lade en vit skimrig skugga runt amorbågen (överläppens M-kurva), samt på underläppens yttersta vinklar.

Jag började fundera på hur jag skulle kunna göra nåt roligt runt ögonen och tänkte första måla snirklar och snorklar med en svart eyeliner, men jag såg en skål med stenar, plockade frans franslimmet och började sätta fast rosa stenar runt ögonen. Jag blev så nöjd med resultatet att jag valde att använda lite blåa stenar också, för att knyta ihop med min ögonfärg.

Jag tog säkert en sådär 30 bilder på kreationen, så jag har en hel del vackra bilder kvar, tyvärr tillåter denna bloggfunktion ganska små bilder, så jag får väl spara dem till något annat.

På slutet blev jag less på lösfrallorna, så jag slet av dem och målade eyeliner istället. Jag målade också på ett ljust rosa läppstift.

Jag älskar hur rosa får mina ögon att se extra blå ut.

Vad tycker ni? Hur brukar era experiment framför spegeln sluta?
Dela med dig av denna artikel på: