Du är här

2011-05-09 - Elena L

Recension: Lumene Pure Radiance Day Cream

Recenserar en av Lumenes dagkrämer:

Det här var ett prov jag fick hemskickat för hur länge sedan som helst, och jag har tänkt skriva om det hur länge som helst, men det var inte förrän jag nyss öppnade den igen och kände att den härsknat som jag slår till.

Detta är en väldigt lätt hudkräm med C-vitamin och arktiska hjortron.
Lumene menar att "För normal till torr hud. En mjuk och fräsch creme som omedelbart ger huden lyster, fukt och energi. Ljusreflekterande pigment får din hud att se mjukare och slätare ut. Applicera varje morgon på rengjord hud."

Jag håller inte med att den är för normal till torr hud eftersom den är så lätt. När jag använder den efter att ha tvättat mig så känns det stramt i pannan och på kinderna, där jag sällan brukar känna mig så. Så nja, en torr hud bör faktiskt inte använda denna kräm.
Jag skulle säga normal till fet hud.

Men den luktar väldigt gott, syrligt liksom. Och japp, den ger lyster! Vilket självklart beror på att den innehåller "Mica", vilket egentligen är mineralet Glimmer och också kan kallas pärlemorpigment.

I alla fall, kommer jag inte att köpa den. Denna innehåller INTE SPF och jag skulle därför faktiskt inte alls rekommendera den till någon.
Den ger lyster men återfuktar inte mitt ansikte, varför den är någorlunda värdelös som fuktkräm för mig, trots att jag har blandhy.

ca 179:- för 50ml.
Dela med dig av denna artikel på: