Film-TV-Radio

"Filmarna på Rönnen" hade världspremiär i Ö-vik

Nu är filmprojektet klart. ”Filmarna på Rönnen” hade världspremiär för cirka 150 inbjudna nära och kära på Folkets hus i Örnsköldsvik förra fredagen.

Syftet med projektet har bland annat varit att stärka de äldres självkänsla och självbild och att visa att de har mycket att bidra med.
Anna Tjernström och Robin Kelloniemi är två entusiastiska, lokala filmmakare som varit med och rott filmprojektet i land.

Filmen som innehåller händelser i stillbilder från deltagarnas liv är vackert presenterade med deltagarnas egna speakerröster.

Allt ifrån körkortsuppkörning när kraven var lite annorlunda, Ellen Olofsson som ramlade i brunnen, Märta Enquist-den första kvinnliga busschauffören med mera.Livshistorierna flätas samman med några komiska, filmade sketcher som de gjort tillsammans.

Projektet har skett i samarbete mellan Scenbolaget.Film, omsorgsförvaltningen och Eksjö Animation. Örnsköldsviks museum har också stött projektet och det hela har drivits som en studiecirkel genom NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

På denna sida kan du se lite mer från filmen.

Filmen kommer att finnas att köpas som DVD i början på juni.

Läs tidningsartikeln om Filmarna på Rönnen i Tidningen 7  nr 6 februari 2011 på webben7.se

Publicerat