Du är här

2011-05-17 - Husum
Kronprinsessan Victoria skakar hand med Grundsundas representanter. Foto: Pressbild

Grundsunda prisades av Victoria

Nu har Grundsunda församling belönats för sitt insamlingsarbete – och det med besked.
I helgen mottog församlingens representanter en utmärkelse ur kronprinsessan Victorias hand på Uppsala slott.

Kyrkoherden Sten Bylin, kyrkorådets ordförande Barbro Olsson och det internationella ombudet Birgitta Avander vara alla på plats vid ceremonin som hölls i samband med Svenska kyrkans världsdag i Uppsala.
– Det är roligt att få uppmuntran för det arbete vi gjort. Det handlar om ett långvarigt engagemang i församlingen. Under de 26 år jag har arbetat här har församlingen samlat in totalt fem miljoner kronor, säger Sten Bylin.

I Svenska kyrkans motivering till utmärkelsen framhålls den samverkan som finns i församlingen mellan anställda, förtroendevalda och över 200 ideellt engagerade. Engagemanget märks både under jul- och fastekampanjen men även resten av året i den butik och det café församlingen driver med ideella krafter.
 
Sten Bylin lyfter gärna fram församlingsbornas trogna engagemang och varma hjärta för människor som har det svårt i andra delar av världen.
– Grundsundaborna är exceptionellt generösa och det finns all anledning att tacka dem för deras generositet och engagemang, säger han.
Dela med dig av denna artikel på: