Du är här

2011-05-17 - Klotterplanket

Att hitta en date till balen

Att plötsligt springa in i någon så att skolböckerna flyger åt alla håll, panikslaget börja plocka tills ni får ögonkontakt och där, där är han, mannen i ditt liv… Nej sånt händer väl inte på riktigt, i alla fall inte nu mer.

För det första så har man nästan inga böcker längre så om något skulle flyga så skulle det nog vara en dator och det känns ju inte lika kul att plocka efter den kraschen. Men det har inte så mycket med saken att göra.

 

Det börjar närma sig skolavslutning och skolbal och en hel del planering svävar i luften. Vilken klädsel, frisyr, smink om du nu använder sådant och vissa funderar till och med på hur deras entré ska se ut. Och om de väl kommer underfund med alla dessa saker så finns det ju en sak kvar. Man måste ju ha en dejt. Någon att gå med. Hur skulle det annars se ut?!

 

Detta är ju en sådan sak som bara händer en gång i livet, eller det är i alla fall vad man tror. Så allt måste bli perfekt och det ska vara en kväll som man ska minnas i resten utav sitt liv. Fast nu är detta inte någon Askungen saga så man lär ju minnas kvällen åtminstone i något år eller så… eller kanske inte ens till dagen efter beroende på hur man ser på en bal och festande…

 

Men tillbaka till ämnet igen, att hitta en dejt kan vara självklart för vissa och en stor gåta för andra men är det inte ett litet problem som vi ungdomar bygger upp till en stor katastrof?

 

Varför inte bara slappna av. Gör det till något kul utan en massa måsten. Visst kan det vara kul ifall man får det perfekt med (perfekt går ju att diskutera) men att få kvällen förstörd pågrund utav något sådant skulle vara lite onödigt. Ta din kompis i handen och tvinga den att gå med dig och funkar inte det så gå själv. Träffa vännerna och ha kul.

 

Nu tänker nog vissa, vem tänker inte så? Men då är detta nog inte till dig, för jag vet att det finns en del människor som hakar upp sig på just den där dejt biten så det är till er jag skriver. Gör inte lätta saker komplicerade.

 

Ha kul, och du är lika vacker med dejt som du är utan!

Dela med dig av denna artikel på: