Anna K

Sommarvärme idag?

Idag inbillar jag mig att det är sommarvärme ute, och har därför tagit på mig sommarklänning, för nu måste väl sommaren komma på riktigt snart!?
Jag måste erkänna att jag på nåt sätt "glömt" hur våren är här uppe. Den kommer ju ganska sent, och varar ju ganska långt in i maj. Efter sex år boende söderut, har man blivit van en annan vår, och som framför allt kommer mycket tidigare! Och sommaren kommer ju givetvis tidigare också. Man kan ju iofs tycka att sex år inte är så lång tid, men ibland är det ju svårt att se skillnaderna förrän man upplevt det. 

Jag minns när min syster hälsade på mig i Kristianstad våren 2008, det var nån gång runt 2-3 ma ungefär. Vi hade varit ute på galej och slagit klackarna i taket. När vi gick hem vid 2-tiden var det  över 20 grader ute! Okej, lite extremt kanske trots att det var Skåne, men underbart. Mina sommarskor brukade jag börja använda i april, nu har jag precis tagit fram dom ur garderoben. 

Men sen har ju Norrland en sak som är oslagbart nästan, tycker jag - våra ljusa sommarnätter! Igår slog det mig att nu när jag går och lägger mig är det ljusare ute än inne när jag släckt alla lampor. Jag tycker faktiskt att det är skönt att somna i ett rum när det är lite ljust. 
Jag har en dröm att någon midsommar åka och se midnattssolen, det vore fantastiskt! 

Trevlig helg!
Publicerat