Du är här

2011-05-20 - Elena L

Att handla på linan - E. L. F

Att handla över internet är inte så svårt:

Jag tror att jag har handlat över internet sedan mitten av 90-talet, eller okej, slutet av 90-talet kanske.
Enda gången jag blivit blåst är när jag köpte en kjol på tradera år 2006.

Och jag vet att många där ute inte är direkt jättenöjda med sin stads lilla utbud, så här kommer en guide till hur du handlar online.

Affären heter E.L.F. och står för Eyes Lips Face. Det är ett märke som säljer snuskigt billiga skönhetsgrejer från ca 16:-. Men bara för att de är billiga behöver de ine hålla låg kvalitet. 

I alla fall, här är startsidan
Uppe under flaggan väljer du den kategori du vill titta i, jag har markerat ögon, läppar, ansikte och naglar. Men de har fler kategorier inom mineralsmink, studiosmink,sminkborstar med mera.
När du klickat dig fram till en kategori du är intresserad av, här är jag på cream eyeliners under "Studio", klickar du på "Add to bag" för att lägga varan i varukorgen. Vill ha ha fler av en grej, om ni sambeställer, kan ni göra det lätt och direkt fylla i antalet varor och sedan lägga dem i korgen.När du tycker att du shoppat klart, eller vill kika i korgen klicka du uppe till höer "Shopping bag". Du kan kontrollera dina varor här, om det är rätt färg till exempel. Har du tagit ett rosa läppstift fast du ville ha ett rött kan du klicka på den varan, lägga till det röda, gå tillbaka till korgen och sedan ta bort det rosa läppstiftet genom att klicka i rutan till höger som säger "Remove". Men sånt gör jag inte idag.

Jag kontrollerar summan och skriver in kupongkoden jag fått i mail ("Save20EU", vilket gav 20% rabatt tom 21a maj). 
Sedan väljer jag var jag vill ha mina saker levererade, Europa eller Storbritannien. När jag valt europa kan jag välja om jag vill ha den som vanligt paket (kommer inom 7-14 dagar) eller om jag måste skriva på för att få paketet (3-5 dagar). Tips: vanligt paket är billigare. Ett tips till: köper du för över £40 (ca 410:-) betalar du ingen frakt.
Nar du är klar finns en knapp nedanför slutsumman (som jag råkade klippa bort från bilden), "Proceed to checkout". Kör hårt.Här får du välja hur du vill betala, med kort eller paypal. Jag valde paypal, en tjänst som kopplar ditt betalkort och konto till en använda på Paypal så att du inte alltid behöver gräva fram kortet för att betala.
Såhär ser min paypalsida ut när jag ska betala något:
Såhär ser det ut om du betalar med kort:
Oavsett vad kommer det att se ut såhär sedan när du godkänt betalning:


Sätt dig bekvämt, chillaxa och vänta på något gott.

TREVLIG HELG!
Dela med dig av denna artikel på: